Zondagmiddag wijnproeverij: Italiaanse wijnen

Inschrijving voor de wijnproeverij van 10 maart is gestart

Deze wijnproeverij staat in het teken van verrassende Italiaanse wijnen. Wij hebben een mooi rijtje van vijf wijnen voor u uitgezocht. Deze wijnen zullen u in het voorjaar zeer goed smaken.

Bruisende start

Wij starten met een overheerlijke mousserende wijn. Een Franciacorta uit de gelijknamige streek in Lombardije. Deze wijnstreek ligt vlak onder het bruisende Meer van Iseo, in het noorden van Italië. Deze zeer bijzondere streek is niet zo bekend als bijvoorbeeld de Champagne, maar daar ga ik verandering in brengen. Dat probeer ik onder meer met het schrijven van een boek over deze streek, die ongeveer het 3e kwartaal 2019 wordt uitgebracht.

Het is een streek waar ik verliefd op ben en het is mijn tweede thuis. Ik was 5 jaar dat ik er voor het eerst kwam. Nog steeds kom ik er bijna jaarlijks voor een vakantie, een kort bezoek bij Italiaanse vrienden of een paar wijnhuizen. Ondertussen heb ik daar ruim 50 van de ca 115 van bezocht. Onder genot van deze overheerlijke mousserende wijn zal ik u een en ander over de zeer mooie Franciacorta streek vertellen.

Vervolg met twee witte toppers

Na de smaakexplosie van de Franciacorta volgen twee overheerlijk frisse witte wijnen. Één uit Lugana streek vlak onder het Gardameer. De ander uit Apulië in de hiel van Italië. Bij één van deze witte wijnen krijgt u een zelfgemaakte Italiaanse amuse, die de wijn perfect zal begeleiden.

Daarna mooi rood is ook lekker

De vierde wijn die op het programma staat is een stevige en volle rode uit het land met de meeste, meer dan 1000, inheemse druivensoorten te wereld. Tussen het proeven door vertel ik u een en ander over die vele druivensoorten die Italië rijk is. Deze wijn komt uit Valpolicella en wordt ook begeleid met een overheerlijke amuse.

Het is een wijn die u heerlijk zal smaken op een zwoele zomeravond bij het houtvuur, onder het toeziend oog van een mooie volle maan 😉 en heldere sterrenhemel.

De finale

Wij sluiten af met een verrassende rode dolce(zoete) uit het zuiden van Italië. Na het proeven van deze wijn zal u zich afvragen; hoe kunnen ze het maken?

Inschrijven.

U kan u inschrijven via onderstaande link of via de mail info@vakovino.nl . Er is plaats voor 7-14 personen dus wees er snel bij. Voor slechts € 29,50 p.p. bent u een ervaring rijker.

De volgende wijnproeverij staat gepland voor 12 mei 2019. Zet deze datum alvast in je agenda!

Ca dei Frati