Ruben Valenteyn

Wijntip van VaKo Vino

WIJN TIP VAN DEZE WEEK

Genietend van het zwoele zomerweer en een overheerlijk frisse witte wijn zit ik op mijn terras te bedenken “wat gaan wij vanavond eten”? Na 5 minuten overpeinzing komt er een vleugje wat rokerige lucht door mijn fijne neus en kietelt mijn reukorgaan. Ik denk meteen, ja wij gaan wat vlees en vis op de BBQ garen vanavond.

Tja, maar wat gaan wij dan drinken. Laten wij eens beginnen met de wijn die nu in mijn glas zit, een Ca dei Frati uit Noord Italië. Daar eten wij dan met knoflook besprenkelende gamba’s bij, die langzaam worden gegaard boven het gloeiende houtskool.

Wijntip 1: I Frati van het wijnhuis Ca dei Frati uit Lombardije

De I Frati is het uithangbord van de streek Lugana ten zuiden van het Gardameer. Is tot winner uitgeroepen voor Perswijn Wijnconcours witte wijnen tot € 20,00. https://perswijn.nl/2019/06/05/winnaars-wijnconcours-italie-2019/

Goudgeel van kleur, geur en smaak van rijpe perzik en abrikozen. Zacht en rijk in de mond en verfijnd complex met een fruitige lange afdronk. Lekker bij vis, in knoflook gebakken gamba’s en vitello tonnato.

€ 16,95/fles

Bij bestelling van een doos van 6 slechts € 15,99/fles

Ca dei Frati

Daarna toch een rode met wat meer body om een goed stuk hertenbiefstuk met pepersaus te begeleiden. Daarvoor pak ik één van mijn favoriete  rode Bordeauxs uit de kast. Een Chateau La Gorce Cru Bourgeois.

Château La Gorce, Cru Bourgeois

Wijntip 2: Château La Gorce, Cru Bourgeois uit de Médoc

De la Gorce is een klassieke Bordeaux met alle rode  Bordeaux druiven in 1 fles, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en de Cabernet Franc. Wijn met een dieprode kleur en een neus van rijpe zwarte bessen en kersen, vanille en aards tonen. In de mond een volle stevige smaak met vanille en rijp rood fruit. Heel fruitig, vol en soepel met tonen van lauries, tannines en kruidig.

Heerlijk bij: Licht wild, gevogelte, stoofpotje en kazen. € 14,95/fles

Bij bestelling van een doos van 6 slechts € 14,25/fles

Bestel de wijnen steek de BBQ aan en geniet van de deze mooie wijn-spijs combinaties. Korting geldt ook als je gecombineerd 6 flessen besteld, bijvoorbeeld 3-3 of 2-4. Maakt niet uit. Deze aanbieding is geldig tot 7 juli 2019.