Vorige slide
Volgende slide

Wijnproeverijen

Wijnproeverijen

Er zijn wijnproeverijen en wijnproeverijen. VaKo Vino neemt u mee in de beleving van de wijn die wij u schenken. Wij vertellen u van alles over hoe wijn wordt gemaakt en waar de wijn vandaan komt.

Wat u proeft en welke kenmerken de wijnen hebben. Daarnaast proberen wij u minimaal 1 wijn te laten proeven van een wijnhuis waar wij zelf in het zijn geweest tijdens onze vele wijnreizen door Europa. Wij nemen u met een waargebeurd verhaal mee naar die omgeving en de beleving die wij hebben meegemaakt. U zult merken dat de wijn zomaar bij de tweede slok anders kan gaan smaken, nadat u het verhaal heeft gehoord.

Vako Vino Proeverij

Wat is proeven?

Wat is proeven en waar proeven wij mee? De bekende die worden genoemd zijn ruiken, proeven met de tong en het mondgevoel. Wij zullen u bijbrengen dat u ook proeft met de ogen en oren en hoe die uw smaak kunnen misleiden of beïnvloeden. 

Tijdens de wijnproeverij krijgt u 7 wijnen te proeven, e.e.a. naar de wens van de klant. Voordat de proeverij begint vertellen wij u eerst hoe u stap voor stap proeft.

1e stap is de kleur en dat doet u met uw ogen. 

2estap is ruiken. 

3estap is proeven. 

Stap 4 is de afdronk. 

De laatste stap is de beoordeling in algemeen. 

Ruben Valenteyn
Wat zijn de kosten?

Deze beleving kunnen wij aanbieden voor een groep tot maximaal 30 personen op een nader te bepalen locatie of bij u thuis. 

De kosten voor deze wijnproeverij tot en met 7 wijnen zijn:

6-8 personen vast bedrag totaal € 195,00 

9-12 personen € 22,50 p.p.

12-18 personen € 20,50 p.p.

19-30 personen € 19,50 p.p.

Voor meer informatie of een passende offerte neemt u contact op met VaKo Vino.

Wijn & spijsproeverijen

Wijn & spijsproeverijen

Wijn & spijsproeverijen op maat naar de wens van de klant of laat u door VaKo Vino verrassen. Wijnen van over de gehele wereld met kleine hapjes of gerechtjes. Dat kan op verschillende locaties. Bij u thuis kunnen wij de proeverij verzorgen van 4 tot maximaal 12 personen. Het kan ook bij ons thuis en dan is er plaats voor 4 tot 8 personen. Tijdens de proeverij schenk ik minimaal 5 wijnen en serveer ik 4 hapjes/gerechten. Het kan naar wens worden uitgebreid naar maximaal 6 wijnen en 5 hapjes/gerechten. De proeverij wordt afgesloten met een verrassing. 

Wat kunt u verwachten?

Ik vertel u bij elke wijn in het kort wat voor wijn het is, waar deze vandaan komt en wat u proeft. Bij elke wijn spijscombinatie vertel ik wat over de wijn in het bijzonder en waarom het goed combineert. Wij beginnen veelal met een mousserende wijn die de smaakpapillen los maken en u het gevoel geeft van lekkere trek. Bij de 2 t/m 4ewijn krijgt u een hapje of klein gerechtje die goed bij de wijn past. Ik laat u eerst zelf beoordelen wat u er van vindt en wat u beleeft. Daarna volgt een korte toelichting waarom over de combinatie.  Wilt u er meer weten over wijn en spijs combineren, ik geef ook workshop leren combineren.

Wat zijn de kosten?

Deze beleving kunnen wij aanbieden voor een groep tot maximaal 12 personen op een nader te bepalen locatie of bij u thuis. U krijgt 5 wijnen en 4 hapjes/gerechtjes.

De kosten voor deze proeverij zijn:

4-8 personen  bij ons € 62,50 p.p. 

9-12 personen bij u of andere locatie € 57,50 p.p.

Voor meer informatie of een passende offerte neemt u contact op met VaKo Vino.

Workshop leren combineren

Workshop leren combineren

Met deze korte workshopprobeert VaKo Vino u, met 4 combinaties, bij te brengen hoe u wijn & spijs zelf  goed kan combineren. Ook zult u meekrijgen dat bij vis niet altijd perse witte wijn gedronken moet worden en bij vlees,rode wijn. Zoekt u eerst uw gerecht uit bij de wijn of kookt u naar de wijn? Wat drinken wij eigenlijk bij een vegetarischegerecht?

Na deze workshop gaat u zeer waarschijnlijk anders combineren dan u tot op heden heeft gedaan. U krijgt leuke tips en trucs mee om te combineren, ook wat betreft het combineren van gerechten bij een mousserende wijn of rosé wijn.Wijnen waar, m.u.v. restaurants, niet veel mee wordt gecombineerd.

Hoe ziet deze workshop eruit?

Voordat wij beginnen vertellen wij u eerst stap voor stap hoe u proeft.

1estap is de kleur en dat doet u met uw ogen. 

2estap is ruiken. Wat is de geur van de wijn en wat verteld ons dat voordat wij gaan proeven.

3estap is proeven. De smaak van wijn word bepaald door te proeven met de tong en het bepalen van het mondgevoel. 

Stap 4 is de afdronk. Dit zegt vaak iets over de kwaliteit van de wijn. 

De laatste stap is de beoordeling in algemeen. 

Wat kunt u verwachten?

U krijgt 4 kleine gerechtjes en/of hapjes waarbij steeds twee wijnen worden geschonken. U beoordeelt de wijnen en noteert dat op het formulier. Daarna neemt u een klein hapje van de spijs en ook die beoordeelt u met behulp van het formulier. Om de combinatie goed te kunnen beoordelen neemt u een hapje en combineert dat dan samen met de wijnen.

Na elke combinatie beoordelen wij samen welke wijn het beste past bij de spijs. Soms volgen er leuke gesprekken of het wel of niet past en waarom. Locatie nader te bepalen.

Dit kan met een groep van 4 tot 8 personen bij ons en tot maximaal 12 personen op n.t.b. locatie of bij u thuis.

Voor meer informatie of een passende offerte neemt u contact op met VaKo Vino.

Wat zijn de kosten?

Deze beleving kunnen wij aanbieden voor een groep tot maximaal 12 personen op een nader te bepalen locatie of bij u thuis. 

De kosten voor deze proeverij zijn:

4-8 personen  bij ons € 72,50 p.p. 

9-12 personen bij u of andere locatie € 67,50 p.p.

Voor meer informatie of een passende offerte neemt u contact op met VaKo Vino.

Bovengenoemde prijzen voor proeverijen op locatie gelden voor de regio Zaanstreek-Waterland en regio binnen 25 km vanaf Krommenie. Buiten deze regio worden reiskosten in rekening gebracht.