Recepten van Vako Vino met bijpassende wijnen

Kaasplankje (2)

Kaasplankje

Kaasplankje Een goede wijn drinken bij diverse kazen vraagt om aandacht voor de keuze van de kazen. Er wordt veelal port bij gedronken maar dat

Lees verder »
Caprese met avocado van Vako Vino

Caprese met avocado

Caprese met avocado (4 pers.)   ingrendienten: 4 middelgrote zoete tomaten 2 rijpe avocado’s ontpit in plakjes van 5 mm (12 plakjes)                                          2 bollen mozzarella

Lees verder »
Ossobuco van Vako Vino

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco Alla Milanese (4 pers.) ingrediënten: 4 stukken kalfschenkels van ca 3-4 cm dik 2 teentjes knoflook 250 ml droge witte wijn 1 stengel bleekselderij

Lees verder »
Tagliatella met pesto van Vako Vino

Tagliatella met pesto

Tagliatelle met pesto (4 pers) ingrediënten: 500 gr. droge pasta tagliatella Olijfolie De saus: 30 gr. verse basilicum 50 gr. pijnboompitten 35 gr. vers geraspte

Lees verder »

Vitello Tonato

Vitello tonato (4 pers.) 2 ons mooi gesneden plakken kalfsfricandeau Voor de saus:  2 blikjes a 125 gr tonijn in olie (Rio Mare) 1 eetl.

Lees verder »
Stoofpotje met Aardappelpuree bij Vako Vino

Stoofpotje met aardappelpuree

Herten stoofschotel met aardappelpuree of witte rijst (4 pers.)  ingrediënten: 1,2 kg herten poulet bij de poelier vandaan 1 ui 1 teentje knoflook (gekneusd) 2

Lees verder »
Avocado met garnalencocktail

Avocado met garnalencocktail

ingrediënten: 2 rijpe avocado’s 125 gr. Hollandse garnalen Bosje verse dille Voor de saus: 1 limoen 4 eetl. Mayonaise 1 eetl. Ketchup 1 eetl. Currysaus

Lees verder »

Recepten van Vako Vino met bijpassende wijnen

Al onze recepten van de diverse gerechten zijn dusdanig samengesteld dat ze goed passen bij de wijnen die Vako Vino in zijn assortiment heeft. Vako Vino heeft veel passie met het land Italië en dat vindt u ook terug in de gerechten en de wijnen.

Italië is bij uitstek het land van wijn en Spijs in al haar eenvoud. Dat ziet u ook terug in de receptuur van de gerechten onderling. Italiaanse keuken kenmerkt zich door de simpelheid van het gebruik van zo weinig mogelijk ingrediënten. Zeer als het vergelijkt t.o.v. van bijvoorbeeld de Franse en Hollandse keuken.

De ingrediënten van deze gerechten zijn dusdanig gekozen dat ze goed kunnen worden gecombineerd met de wijnen van Vako Vino. Koken doe je altijd naar de wijn. Aan de wijn kan je immers niet veel meer doen, de wijn blijft de wijn. Je kan de wijn alleen te koud of te warm serveren, dat dan enig sinds de smaak beïnvloed. 

Tip, serveer de wijn liever te koud dan te warm.

Eet smakelijk en wilt u meer weten over wijn en spijs, schroom niet en neem gerust contact met ons op. Klik op onderstaande buttons en u komt op de gewenste pagina voor meer informatie over wijnproeverijen en de wijnen die wij verkopen via onze webshop.

Veel wijn & Spijsplezier gewenst.