Recepten van Vako Vino met bijpassende wijnen
Kaasplankje
Kaasplankje Een goede wijn drinken bij diverse kazen vraagt om aandacht voor de keuze van de kazen. Er wordt veelal port bij gedronken maar dat
Hertenbiefstuk met courgette en aardappels uit de over
Hertenbiefstuk met gegrilde courgette en aardappels uit de gril oven ingrediënten: 4 stuks hertenbiefstuk ongeveer 4 cm dik van ca 175 gram Zeezout Zwarte peper
Ravioli gevuld met paddestoelen en roomsaus
Ravioli gevuld met paddenstoelen en roomsaus (4 pers.) ingrediënten: Pasta machine 300 gr. Bloem 4 eieren Mespunt zout Bloem voor op het werkblad 250 gr.
Frisse salade met verse gerookte kip
Frisse salade met gerookte kip (4 pers.) ingredënten: 100 gr. Rucola 150 gr. Gesneden ijsbergsla 8 Cherry tomaatjes 1 avocado 300 gr. Gerookte kip
Bruchetta, crostini belegd met gemarineerde en gekruide tomaatreepjes
Bruchetta met gemarineerde tomaat (4 pers.) ingrediënten: 4 sneetjes stokbrood of ciabatta 1 teentje knoflook 2 eetl. Extra vergine olijfolie 4 rijpe pruimtomaten Bosje basilicum
Biefstuk uit de oven met gegrilde aardappels en haricoverts
Biefstuk uit de oven (4 pers) ingrediënten: 1,2 kg. haasbiefstuk aan 1 stuk 1 takje rozemarijn grof gehakt 1 takje salie grof gehakt 2 teentjes
Op drie verschillende manieren bereide gerookte zalm
Drie verschillende manieren bereidde gerookte zalm (4 pers.) maak een keuze 1. Gepekelde gerookte zalm(minimaal 24 uur van te voren bereiden) ingrediënten: gerookte zalmmoot/filet ca 200
Caprese met avocado
Caprese met avocado (4 pers.) ingrendienten: 4 middelgrote zoete tomaten 2 rijpe avocado’s ontpit in plakjes van 5 mm (12 plakjes) 2 bollen mozzarella
Gepoucheerdee appel met witti chocco mousse en toffeesaus
Gepoucheerdee appel met witti chocco mousse en toffeesaus
Ossobuco alla Milanese
Ossobuco Alla Milanese (4 pers.) ingrediënten: 4 stukken kalfschenkels van ca 3-4 cm dik 2 teentjes knoflook 250 ml droge witte wijn 1 stengel bleekselderij
Tagliatella met pesto
Tagliatelle met pesto (4 pers) ingrediënten: 500 gr. droge pasta tagliatella Olijfolie De saus: 30 gr. verse basilicum 50 gr. pijnboompitten 35 gr. vers geraspte
Vitello Tonato
Vitello tonato (4 pers.) 2 ons mooi gesneden plakken kalfsfricandeau Voor de saus: 2 blikjes a 125 gr tonijn in olie (Rio Mare) 1 eetl.
Stoofpotje met aardappelpuree
Herten stoofschotel met aardappelpuree of witte rijst (4 pers.) ingrediënten: 1,2 kg herten poulet bij de poelier vandaan 1 ui 1 teentje knoflook (gekneusd) 2
Avocado met garnalencocktail
ingrediënten: 2 rijpe avocado’s 125 gr. Hollandse garnalen Bosje verse dille Voor de saus: 1 limoen 4 eetl. Mayonaise 1 eetl. Ketchup 1 eetl. Currysaus
Recepten van Vako Vino met bijpassende wijnen
Al onze recepten van de diverse gerechten zijn dusdanig samengesteld dat ze goed passen bij de wijnen die Vako Vino in zijn assortiment heeft. Vako Vino heeft veel passie met het land Italië en dat vindt u ook terug in de gerechten en de wijnen.
Italië is bij uitstek het land van wijn en Spijs in al haar eenvoud. Dat ziet u ook terug in de receptuur van de gerechten onderling. Italiaanse keuken kenmerkt zich door de simpelheid van het gebruik van zo weinig mogelijk ingrediënten. Zeer als het vergelijkt t.o.v. van bijvoorbeeld de Franse en Hollandse keuken.
De ingrediënten van deze gerechten zijn dusdanig gekozen dat ze goed kunnen worden gecombineerd met de wijnen van Vako Vino. Koken doe je altijd naar de wijn. Aan de wijn kan je immers niet veel meer doen, de wijn blijft de wijn. Je kan de wijn alleen te koud of te warm serveren, dat dan enig sinds de smaak beïnvloed.
Tip, serveer de wijn liever te koud dan te warm.
Eet smakelijk en wilt u meer weten over wijn en spijs, schroom niet en neem gerust contact met ons op. Klik op onderstaande buttons en u komt op de gewenste pagina voor meer informatie over wijnproeverijen en de wijnen die wij verkopen via onze webshop.
Veel wijn & Spijsplezier gewenst.