Ravioli gevuld met paddenstoelen

Ravioli gevuld met paddestoelen en roomsaus

Ravioli gevuld met paddenstoelen en roomsaus (4 pers.)

ingrediënten:

  • Pasta machine
  • 300 gr. Bloem
  • 4 eieren
  • Mespunt zout
  • Bloem voor op het werkblad
  • 250 gr. Gemengde paddenstoelen
  • 1 takje peterselie
  • Bosje bieslook
  • 75 gr. Parmezaanse kaas
  • 2 eetl. olijfolie             

Deeg maken

Zeef de bloem in een kom en voeg 3 eieren en zout toe. Meng het geheel tot een bal deeg. Laat de bal 10 min. rusten. Indien het deeg te droog wordt voeg een klein beetje water toe en als het te nat wordt voeg een beetje bloem toe. Kneed het deeg na 10 min. nog eens en maak er weer een bal van. Laat dit 20 min. rusten.

Borstel de paddenstoelen schoon. Maak olie in de koekenpan warm en doe de paddenstoelen in de pan en fruit ze 5 min.  Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen. Hak de peterselie fijn en als de paddenstoelen zijn afgekoeld hak deze dan fijn en meng met de peterselie. 

Rol de pasta op en een met bloem bestoven aanrechtblad plat en haal het deeg door de pasta machine tot er een mooie dunne plak ontstaat. Snijd past in rechthoekjes van 5 bij 12 cm of in cirkels van 10 cm. Klop een ei in een schaaltje. Leg op elk plakje pasta met een eetl. Een beetje van het paddenstoelen mengsel. Smeer de randen van de pasta in met ei en plak de pasta dicht tot een mooi vierkante of halve cirkel ravioli. Voor een leuk effect kan dit ook met een vork.

Breng een ruime pan met water en een mespunt zout aan de kook voor de pasta. Doe de room culinair in een steelpan en verwarm deze zachtjes. Wanneer de saus warm is voeg je de Parmezaanse kaas toe, blijf regelmatig roeren. Als de kaas gesmolten is voeg je de fijn gehakte bieslook toe. Hou de saus op laag vuur warm.

Als het water kookt doe de ravioli in de pan en kook deze in ca 3-4 min. gaar. Laat de ravioli goed uitlekken in een vergiet. Serveer de ravioli en de saus in diepe borden en maak het geheel af met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.