BBQ en Wijn bij Vako Vino

Proef de zomer: BBQ &WIJN

Inschrijving voor BBQ en wijn van 23 juni is gestart

De combinatie van BBQ & WIJN wordt steeds gangbaarder in Nederland. Ook al hebben wijnliefhebbers deze topcombinatie nog niet altijd gevonden en wordt barbecueën vaak geassocieerd met goudgele rakkers. Maar wat is er nou fijner dan rustig, ontspannen barbecueën onder het genot van een heerlijke, bijpassende wijn?! Tijd voor een BBQ gourmand! VaKo Vino laat je op 23 juni graag kennismaken met deze manier van barbecueën én serveert de heerlijkste wijnen bij de lekkerste hapjes. Zo weet je na deze proeverij met welke wijnen je je barbecuegasten een ware smaaksensatie kunt geven. 

Tongstrelende gerechten en uitstekende wijnen, barbecue zoals het hoort

Barbecueën hoort slow cooking te zijn: gelijkmatig en langzaam garen van gerecht, vis, vlees en groentes. Zo krijgt het de typische smaak van houtskool mee. VaKo Vino organiseert op 23 juni een themaproeverij, waar je je kunt laten verrassen met combinaties van uitstekende wijnen en overheerlijke, langzaam gegaarde gerechten van de BBQ. Leer meer uit het barbecueën te halen en maak van je eigen BBQ-feestjes een ware beleving dankzij je opgedane kennis.

Mooie gerechten en prachtige wijnen zullen je tong strelen en je smaakpupillen versteld doen staan.

Wat kun je verwachten op onze BBQ & WIJN avond?

Tijdens de themaproeverij BBQ & WIJN worden vijf verschillende wijnen geserveerd met bijpassende BBQ-gerechten. Bij iedere wijn vertel ik iets over de wijn, het land, de streek, de smaak en de wijn en spijscombinaties. Zo weet je iets meer van de achtergrond en wellicht breng ik je op ideeën om bij je eigen BBQ (of diner) zelf te proberen.

Ontvangst met een heerlijk mousserend aperitief uit Noord Italië. Maak de smaakpapillen vast lekker los!

De tweede wijn is een witte wijn uit Noord Italië.Geserveerd met een spiesje met garnalen en groente

De derde wijn is een heerlijke rode wijn uit Montepulciano, Italië. Geserveerd met een mooi, langzaam gegaard varkensfiletlapje

De vierde wijn is een Syrah uit Zuid-Frankrijk.Geserveerd met een medium gegaard stukje rundvlees, overgoten met een heerlijke saus. Bij dit gerecht zul je écht proeven wat een saus doet in de combinatie met de wijn!

De vijfde wijn is een Shiraz uit Australië

Geserveerd met… een heerlijke verrassing van de BBQ!

De afsluiting is een gezellige nababbel. En natuurlijk hoort hier het leegmaken van de geopende flessen bij. Wat was jouw favoriete wijn van de avond?

Doen jouw smaakpapillen nu al een vreugdedansje bij het idee van de themaproeverij BBQ & WIJN?

Locatie:                   Dorpshuis de Horn in Krommeniedijk 

Datum:                     Zondag 23 juni 2019

Tijd:                          inloop vanaf 16.15. Proeverij 16.30 uur tot ca 19.00 uur

Wat:                         5 wijnen en 4 gerechten van de BBQ

Prijs:                        Dit alles voor een aantrekkelijke prijs van € 39,50 p.p.