Previous slide
Next slide

Ruben Valenteyn

Mijn naam is Ruben Valenteyn en ik heb van mijn hobby en passie voor wijn mijn werk gemaakt. Ik ben geboren in 1972 en heb 1 zoon. Sinds 2005 besteed ik mijn vrije tijd fanatiek aan mijn hobby Wijn. Daarvoor was ik vooral liefhebber zonder diepgang en enige kennis, gewoon genieten met familie en vrienden. Nadat ik in 2007 met de opleiding SWEN 1 en 2 mijn wijnbrevet heb gehaald heb ik met zelfstudie meer kennis over wijn als wijnkenner vergaard. Dat mondde in 2011 uit in de oprichting van de Zaanse Wijnkring met nog 4 andere wijnliefhebbers. De Zaanse wijnkring is helaas begin 2018 opgehouden te bestaan.

Ik kijk met veel plezier terug op een leuke tijd en wat wij allemaal hebben gepresteerd van 2011 t/m 2018, met in totaal 14 proeverijen op allerlei locaties. Van de Zaanse Schans naar de Zuider Vermaning in Westzaan, het Tsaar Peterhuisje noem maar op. Met die ervaring, kennis en kunde, het vele proeven en het volgen van cursussen ben ik 1 september 2018 voor mij zelf begonnen met VaKo Vino. De echte Passie voor wijn is daardoor verder ontwikkeld.

Mijn doel is om u de beleving en de passie voor wijn & spijs te geven die ik ervaar met wijn en spijs.  Mijn hart gaat wat betreft, met vooral de Italiaanse wijn & spijs, harder kloppen. Dat is mijn tweede thuis en liggen mijn  mooiste herinneringen in de streek Franciacorta vlak bij het meer van Iseo in Lombardije Noord-Italië.

Als je meer wilt weten over de wijnstreek en wijnen van de Franciacorta, lees dan via onderstaande link mijn blog op Eurocave.

https://eurocave.nl/franciacorta-italie-maakt-onbekend-ook-onbemind/

 

Naast het geven van proeverijen  verkopen wij ook wijn. Alle wijnen die wij verkopen zijn door ons geproefd en beoordeeld. Kijk voor online wijn kopen op onze webshop https://vakovino.nl/product-categorie/wijn/. Bij alle wijnen hebben wij ook onze eigen proefnotities genoteerd. Wij hechten er veel waarde aan als u online wijn besteld en laat thuis bezorgen wij  u hebben laten weten wat wij verkopen. Prijs-kwaliteit staat bij ons voorop. Het is niet moeilijk om de allermooiste wijnen aan te bieden maar daar hangt vaak ook een prijskaartje aan. Daarom denken wij dat wij de beste online wijnwinkel hebben van de Krommenie en Zaanstreek. Ook hier spat de passie voor wijn vanaf.

Bij een bestelling en levering in de Zaanstreek wordt de wijn gratis thuis bezorgd. U kunt het natuurlijk ook bestellen en zelf afhalen dan kunt u de wijn eerst proeven voor u het koopt. Neem daarvoor rechtstreeks contact met ons op en maak geheel vrijblijvend een afspraak om de wijnen te proeven die wij op dat moment op voorraad hebben.