Ontdek de Portugese wijnen

Ontdek de Portugese wijnen

Ontdek de Portugese wijnen bij VaKo Vino op 6 maart om 20.30 uur. Voor deze speciale wijnproeverij proeverij hebben wij een zeer mooie locatie uitgezocht. De wijnproeverij vindt plaats in de Vermaning Krommenie aan de Noorderhoofdstraat 46 te Krommenie.

Voor deze wijnproeverij is Ben van Veen onze speciale gast. Ben heeft er voor gezorgd dat de wijnen die wij gaan proeven naar Nederland zijn geëxporteerd. Ben heeft kort geleden de wijnen van Vinoking uit Portugal bij VaKo Vino onder de aandacht gebracht. Middels deze proeverij introduceren wij de wijnen om toe te voegen aan onze assortiment.

Ben heeft ca. 10 jaar een B&B in de streek Dão Portugal gehad en daar dit wijnhuis en de eigenaar van het wijnhuis goed leren kennen.

Ben gaat ons vertellen over hoe en waarom hij deze wijnen naar Nederland heeft gehaald. Luister onder genot van het proeven van de wijnen naar de avonturen en ervaringen van Ben in Portugal.

Vermaning Krommenie

De locatie

De vermaning Krommenie is een mooie en inspirerende locatie in hartje Krommenie. Het is een monumentaal pand en gebouwd in 1703. Het is daarmee één van de oudste gebouwen van Krommenie.

Deze locatie wordt nu veelvuldig gebruikt voor vergaderingen, bijeenkomsten, bruiloften, voorstellingen en rouwplechtigheden. En nu dan voor een wijnproeverij van VaKo Vino.

Voor de introductie van 6 nieuwe wijnen in ons assortiment organiseert VaKo Vino op 6 maart aanstaande een wijnproeverij  met als thema

Portugese wijnen

en

wat staat er op het programma?

U krijgt 8 wijnen te proeven uit vooral de noordelijke wijnstreken Vihno Verde, de Dao en de Douro.

Wij starten met een mooie mousserende wijn als aperitief.

Daarna 6 wijnen van het wijnhuis Vinoking. Een witte uit de regio Vihno Verde het meest noordelijk gelegen wijngebied in Portugal.

Ben je al geïnteresseerd in wat voor wijnen het zijn bezoek dan de site van het wijnhuis https://vinoking.pt/

terra Magna

Wij proeven daarna 2 witte en 2 rode uit de Douro, de wijnregio loopt van de stad Règua tot vlak bij de grens van Spanje.

In dit gebied staan meer dan honderd verschillende druivenrassen. De bekendste zijn de druiven die gebruikt worden voor de Port.

En als 7e wijn een uitbundige rode uit de wijnstreek de Dão genoemd naar het riviertje de Dão.

 

Wij sluiten natuurlijk af met een heerlijke Port, want die wereldberoemde wijn waar Portugal bekend om staat mag natuurlijk niet ontbreken.

Hoe is de Port ontstaan en wat hebben de Engelsen daarmee van doen? Wij vertellen je de verhalen over het ontstaan van de Port en wat voor wijn het daarvoor eigenlijk was. Portwijn is de oudste afgebakende wijnstreek ter wereld. De aanduiding Porto ontstond in 1675.

Een vooruitblik naar de wijnen kijk dan via deze link in ons assortiment https://vakovino.nl/shop/

Presidential LVB Port

Bent u benieuwd naar deze mooie wijnen uit Portugal, reserveer dan meteen via onderstaande link of mail rechtstreeks aan info@vakovino.nl en bellen mag ook 06-11070910.

Locatie:                   Vermaning Krommenie Noorderhoofdstraat 46, 1561 AV Krommenie

Datum:                    6 maart 2020

Tijd:                          Inloop vanaf 19.45 uur. Proeverij van 20.00 uur tot ca 22.00 uur

Wat:                         Maar liefst 8 wijnen met enkele versnaperingen passend bij de wijnen

Prijs:                        Dit alles voor een prijs van € 29,50 p.p.

Programma t/m juni 2020

  • 6 maart open Wijnproeverij Portugese wijnen
  • 5 april Wijn en spijsproeverij “La vita gastronomica in Italia”
  • Boulevaart Krommenie datum nog niet bekend
  • 29 mei(Goede vrijdag) Wijnproeverij met spiritueel thema.