Nieuwsbrief “Wijnreisjes”

Nieuwsbrief “Wijnreisjes”

Wat brengt  dit jaar ons? In ieder geval gaan wij weer genieten van niet alleen mooie wijnen maar ook leuke van alle wijnreisjes die gepland staan. VaKo Vino gaat vanaf dit jaar ook wijnreisjes organiseren door heel Europa. Lees meer hierover verderop in deze nieuwbrief.

Dry january zit er op en de korte maand februari was ook snel voorbij.  De maand maart start met heerlijk lenteweer en dat doet de mens goed. We krijgen er weer zin in en dat merk je aan iedereen de je spreekt. Alle maatregelen van afgelopen jaren zijn losgelaten en iedereen kan weer gaan en staan waar hij/zij wil.

Afgelopen jaar was een bijzonder jaar. VaKo Vino heeft nauwelijks  proeverij kunnen organiseren door alle maatregelen. Daar en tegen was er een stijgende wijnverkoop via onze website en onze vaste klanten. De topmaanden waren november en december. Wij waren druk met het regelen en afhandelen van alle bestellingen voor de relatie- en kerstgeschenken. VaKo Vino kijkt daarom terug op een goed jaar en hopen in 2022 meer proeverijen te kunnen geven. Dat is toch hetgeen dat wij het liefste doen, de mensen laten genieten van wijn en spijs.

Wijnreisjes door heel Europa

VaKo Vino gaat vanaf dit najaar ook wijnreisjes organiseren door heel Europa. Aankomende periode zijn wij bezig met het plannen van een aantal spraakmakende wijnreisjes die met de auto goed bereikbaar zijn. De eerste wijnreisjes staan gepland in het najaar als de wijnfeesten overal losgaan. Een wijnreis boeken kan bij ons ook op aanvraag met wijnstreek naar eigen keuze, mits je als een groep wijnliefhebbers vanaf 8 personen aanmeld. 

Vanwaar ook wijnreisjes?

Eigenlijk precies waarom wij met VaKo Vino zijn begonnen in 2018, omdat wij dat leuk vinden om te doen en mensen graag plezier willen geven en kunnen laten genieten. Voor ons is niks mooiers dan genieten van wijn en spijs. Zelf gaan wij al jaren op korte wijnreisjes privé of met de wijnproefclub WeProeven. De ervaringen van die reisjes en wijnstreken waar wij zijn geweest zullen wij gebruiken om u een mooie en memorabel wijnweekend te geven.

Lees bijvoorbeeld op de Blog op de website van Eurocave die ik in 2020 over het Ahrdal heb geschreven. https://eurocave.nl/tien-redenen-voor-een-wijnreis-naar-het-ahrdal/

Aan welke wijnreisjes door heel Europa denken wij dan?

Zoals gezegd wijnreisjes door heel Europa, die goed bereikbaar zijn met eigen vervoer en wij zelf al meerdere malen zijn geweest zoals:

 • Ahrdal(indien er weer toeristen worden toegelaten)
 • Elzas
 • Pfalz
 • Moezel
 • Champagne

Generale repetitie 

De generale repetitie voor wijnreisjes door heel Europa is al gepland begin dit voorjaar. Te beginnen in eigen land naar Zuid-Limburg. Een driedaagse wijn- en spijsbeleving op en van eigen bodem. Met een groep van 10 personen, van de wijnproefclub WeProeven, gaan wij een lang weekend naar Zuid-Limburg.

Wat staat er allemaal op het programma:

Dag 1

 1. Na aankomst een wandeling van ca 6 km naar Wijndomein Holset voor een proeverij
 2. Korte wandeling naar Vijlen voor een lunch
 3. Na de lunch wederom korte wandeling naar Wijndomein st. Martinus. Wijnproeverij en rondleiding
 4. Na wat opfrissen in ons onderkomen gaan wij lekker uit eten in een restaurant met veel Limburgse wijnen op de wijnkaart

Dag 2

 1. Na het ontbijt stappen wij op de gehuurde fietsen, eigen fiets meenemen mag natuurlijk ook, en fietsen naar Domein Steenberg. Daar gaan wij een wandeling maken door de wijngaarden en een bezoek brengen aan de wijnkelder. Wij sluiten natuurlijk af met het proeven van hun wijnen.
 2. Na de proeverij fietsen wij naar Gulpen voor een uitgebreide lunch
 3. Vanuit Gulpen fietsen we rustig naar Valkenburg voor een korte wandeling en eindigen in de wijnbar Vino Vidi Vici. Daar kan je voor € 0,50 slokjes Limburgse en andere wijnen proeven.
 4. Einde van de middag een bakje koffie op een terras en terug fietsen naar ons logeeradres.
 5. Na het diner nog even na kletsen en uitrusten voor de terugreis.

Dag 3

 1. Na het ontbijt op weg richting huis gaan wij eerst nog wat wijn proeven bij Domaine Salamander. De BOB’s worden d.m.v. strootje trekken gekozen.
 2. Rond het middag uur rijden wij naar huis, lunchen onderweg nog wat en zijn rond 17.00 uur weer in de Zaanstreek. 
Wijngaarden Terra Remota

Nog meer wijnaanbod

Sinds begin dit jaar hebben wij een 3e wijnleverancier aan ons kunnen binden.

Win2B https://wine2b.nl/zorgt voor ons nog meer aanbod van mooie en exclusieve wijnen dan wij al hebben. Naast dat zij ons wijn leveren gaan wij ook samenwerken voor het geven van wijn- en spijsproeverijen.

Wij mogen dan gebruik maken van hun proeflokaal die sfeervol en geheel in stijl van een wijnhuis is ingericht. Je voelt je daadwerkelijk in het wijnhuis zelf tijdens de proeverij.

Dit voorjaar staan de eerste proeverijen gepland dus houdt de mailing en berichtgeving in de gaten.

EN nu verder met de proeverijen?

De Corona maatregelen zijn geschiedenis en dus kunnen wij volle bak los met proeverijen. Begin februari lanceerde wij al een proeverij met als thema:

“Super mooie verrassende wijnen van onder de € 9,99.”

Natuurlijk ook weer vergezeld met wat lekkers bij de nababbel. Interesse, meld je dan alvast aan via de website of e-mail. Bellen mag natuurlijk ook. Proeverij(en) kunnen elke dag van de week worden geboekt worden zolang de agenda het toelaat natuurlijk. 

De thema’s van de proeverijen die in 2022 op de agenda staan zijn:

 • Portugese wijnen
 • Italiaanse wijnen
 • Wijnen uit het Ahrdal(Duitsland)
 • Wijn & Chocolade
 • Portproeverij
 • Wijn- & spijsproeverij voor de feestdagen

Interesse, meldt je dan alvast aan. Salute.

Geen bezorgkosten in de regio Zaanstreek-Waterland (Noord Holland). Daarbuiten bezorgkosten conform tarief Postnl.

Snel bestellen via de mail info@vakovino.nl of even bellen 06-11070910.