Ruben Valenteyn

Nieuwe Blog van VaKo Vino op EuroCave

NIEUWE BLOG VAN VAKO VINO OP EUROCAVE

Nieuwe blog van VaKo Vino is gepost op de website van Eurocave. Eurocave is een van de marktleiders als het gaat om bewaarsystemen voor wijn. Lees hieronder de eerste alinea’s van de Blog:

Tien redenen voor een wijnreis naar het Ahrdal!

Lees de gehele Blog via deze link https://eurocave.nl/tien-redenen-voor-een-wijnreis-naar-het-ahrdal/

Uitzichtpunt Iseomeer Franciacorta

Tien redenen voor een wijnreis naar het Ahrdal!

Op slechts 300 km vanaf Krommenie ligt het kleinste en meest dichtstbijzijnde wijngebied in Duitsland, het Ahrdal. Een aanrader voor elke wijnliefhebber. Zeer mooie wijnen, vooral rood dat ca 80% van dit wijngebied produceert. De mousserende wijnen zijn zeer zeker een aanrader.

Één ding, neem wel je creditcard mee als je wijnen wilt kopen. Het zijn doorgaans redelijk prijzige wijnen. Daarbij moet ik wel zeggen dat ze mijn inziens het wel waard zijn. Kwaliteit staat hier duidelijk voor kwantiteit en je wordt zeker niet teleurgesteld.

1. Neem de fiets mee

Fietsen is hier fantastisch, omdat er langs de rivier de Ahr een mooi fietspad is aangebracht die van de Rijn helemaal doorgaat tot voorbij Altenahr ca 30 km verderop. Het hoogte verschil is minimaal en is voor jong en oud zeer goed te doen. Onderweg kan je op diverse plekken stoppen voor een kopje koffie. Wij deden dat in een Weingut Klooster Mariental.

2. Weingut Klooster Mariental.
Een oud klooster dat nu diverse evenementen onderbrengt, wijn verkoopt en tevens een goed onderkomen is voor de inwendige mens. Zo gezegd eerst een kopje koffie met een heerlijke specialiteit een Kasekuche. Hier kan je op het heerlijk “zonnig terras” ook een proeverij van diverse wijnen bestellen. Waar het vooral om bekend staat zijn de Flammkuchen. Een zeer dunne deegbodem belegd met diverse ingrediënten.

3. Weingut H.J. Kreutzberg.
Wij begonnen hier met de eerste proeverij. De wijnen uit 2018 zaten net in de fles, gebotteld maart 2019. Wij moesten nog even de smaakpapillen wakker maken, maar na de eerste slokken kwamen de wijnen mooi binnen. De gastheer nam alle tijd en schonk ons uiteindelijk zeven mooie wijnen in. De wijnen die wij hebben geproefd zijn:

  • Pinot Blanc 2018
  • Blanc de Noir 2018
  • Cuvée Noir 2016
  • Spätburgunder 2017
  • Unplugged Spätburguder
  • Neuenahrer Spätburgunder 2017
  • Devonschieffer 2016

Na een half uurtje fietsen kwamen wij aan in Altenahr en stopten wij bij de volgende aanrader.

4. Winzergenossenschaft Mayschoss Altenahr.
Een wijngenootschap van het Ahrdal en de oudste in de wereld in zijn soort. Het begon in 1868 met 18 leden en is nu uitgegroeid naar 444 leden, uit Mayschoss, Altenahr en Wolperzheim. Samen verbouwen ze 150 ha wijngaarden. Omdat wij daar in juni waren, dus niet in het hoogseizoen, want dat is september en oktober, had men voor ons alle tijd. Wij kregen in totaal vier witte, twee rosé en maar liefst veertien rode wijnen te proeven. En dat nog voor de lunch!

Boek over Franciacorta

Op het ogenblik ben ik bezig met het schrijven van een boekje over de wijnstreek Franciacorta. Daarin zeer zeker veel informatie over de streek, de ligging, de wijnen en de druiven die daar worden gebruikt.

Ook paar leuke anektodes over de vele wijn toertjes die ik elke vakantie maakte door de glooiende heuvels en smalle wegen en onverharde paden.

Voor de volledigheid ook informatie over een aantal van de ca. 60 wijnhuizen die ik tot nu toe heb bezocht. Naar verwachting wordt het boekje eind dit jaar uitgegeven.

Ook nog even onder de aandacht

Zomeraanbieding It’s Rosé Time via onderstaande link “De zomeraanbiedingen zijn nog actueel”

 Volgende week Vaderdag en ook die aanbieding is nog actueel. Zie vorige nieuwsbrief van juni https://vakovino.nl/nieuwsbrief-juni-2020/