Hertenbiefstuk met courgette en aardappels uit de oven van Vako Vino

Hertenbiefstuk met courgette en aardappels uit de over

Hertenbiefstuk met gegrilde courgette en aardappels uit de gril oven 

ingrediënten:

  • 4 stuks hertenbiefstuk ongeveer 4 cm dik van ca 175 gram 
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 50 gram braadboter
  • Olijfolie
  • 1 courgette
  • 300 gr. stevige aardappels (liefst nieuwe oogst)
  • 2 takjes rozemarijn
  • Tijm
  • 2 teentjes knoflook

Haal de hertenbiefstuk minimaal 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Maak de aardappels met schil schoon en snijd ze over de lengte in 4 of 6 in partjes zonder ze te schillen. Kook de partjes ca. 5-7 minuten half gaar.

Vet de binnenkant van een grote glazen ovenschaal in met olijfolie. Doe de aardappels in de ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, rozemarijn los gemaakt van de takjes en fijngehakte tijm. Kneus een knoflook en leeg deze tussen de aardappels. Gril de aardappels ca 15 minuten goud bruin in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Doe de braadboter en 3 eetl. olijfolie in een koekenpan en braad de biefstuk. Afhankelijk van de dikte en eventueel advies van de slager/polier bak je de hertenbiefstuk rosé, medium of wel done. Richtlijn op basis van ca 4 cm dik 7 minuten voor rosé, 10 minuten medium en ca 12 minuten voor wel done. 

Was de courgette en snijd deze over de lengte in plakken van ca 3-5 mm dik. Gril de courgette in een gril pan met 2 eetl. olijfolie. 

Serveer de hertenbiefstuk, courgette en aardappels op voorverwarmde borden. Giet een klein beetje jus uit de braadpan over de hertenbiefstuk.