Eerste wijnproeverij 2019 groot succes

Op 18 januari  was mijn eerste proeverij voor 2019 

Voor M&I Engineering in Uitgeest heeft VaKo Vino een wijn- en Spijsproeverij gegeven voor ca. 30 vast klanten van het bedrijf. Het thema was “Wijn en BBQ” met wild op het menu en bijpassende wijnen uit ons assortiment. De BBQ gerechten werden verzorgd door Party Garden uit Heerhugowaard.

De opening

Samen met mijn vrouw Ingrid hebben wij de gasten 5 wijnen en 3 gerechten in amuse vorm laten proeven. Wij begonnen met een welkomstdrankje. Een Franciacorta van het wijnhuis Villa uit de gelijknamige streek Franciacorta in Lombardije Noord-Italië, net onder het Meer van Iseo. Een mousserende wijn die naast de Champagne en de Cava de derde mousserende wijn in Europa is die de naam aan de wijn mag geven met de streeknaam. Deze wijn wordt op dezelfde wijze gemaakt als de Champagne en de Cava met de tweede gisting op de fles.

De proeverij

De tweede wijn was een witte  “Ca Dei Fratti” uit Lugana, een kleine wijnstreek onder het Gardameer. Deze wijn heb ik voor het eerst geproefd tijdens een vakantie in Italië. De wijn werd ons tijdens een lunch, op het schiereiland Sirmione in het Gardameer, door de ober aanbevolen bij de visgerechten, die wij aten. Daarom nu een van onze favoriete witte wijnen.

Omdat de meeste gasten nog nooit bij een proeverij zijn geweest gaf ik bij deze tweede wijn een korte uitleg over hoe wijn wordt geproefd. Daarna schonken wij als derde wijn een Primitivo van het wijnhuis Due Palme uit Zuid Italië. Dit was voor gasten de lekkerste wijn van de avond. Bij deze wijn serveerde wij een amuse van Fazant met zuurkool.

De vierde combinatie was een Bordeaux van het Chateau La Gorce geserveerd met een malse Hertenbiefstuk en een pepersaus. Deze combinatie werd door de gasten het meest gewardeerd. De wijn zacht en vol en het vlees zeer mals en smolt op de tong.

De finale

Tot slot een fijn gesneden wild zwijn amuse met daaroverheen een bospaddenstoelen saus van rode wijn, knoflook, ansjovis en Thijm. 

Na de afsluiting van de proeverij werden de gasten nog getrakteerd op een heerlijke saté en hamburger.

Meer weten over onze proeverijen?

Wilt u meer weten over onze proeverijen meldt  u dan aan voor de nieuwsbrief.   https://vakovino.nl/contact/

Ca dei Frati
Château La Gorce, Cru Bourgeois